Horvátországi nyaralások

Wekerletelep a Facebookon

Málna és Mogyoró

gyerekekről - babákról, kicsikről, nagyokról; szülinapi partik, játékok, versek, rajzok, dekorációk, kézműveskedések, receptek

Friss topikok

Linkblog

Wekerlei történetek: Wekerlei Bortár

2010.06.09. 23:19 Málna és Mogyoró

A Szondi tér 4. szám alatt 2008. márciusáig csak a virágos működött. Ezzel persze nem akarom lekicsinyíteni Klári virágos érdemeit – akkortájt még hozzá jártunk, ha olcsó, de nagyon ízléses csokrot akartunk csináltatni. Aztán 2008. márciusában 2 polc erejéig „befurakodott” a virágboltba egy fiatal borkereskedő, Willmann Fábián. A 2 polc üresen, vagy majdnem üresen árválkodott egy ideig, a virágosnál megfordulók gyankodva figyelték, mi is lesz ebből...

Fábián borkereskedő pedig szerényen indult, kínálatában 60 bor szerepelt, a 60-ból kettő teljesen saját felfedezés volt. Nemcsak a virágot vásárlók figyeltek gyanakodva, de maga Fábián is... Az üzlet nehezen akart beindulni. A márciustól augusztusig terjedő időszakban feleségével, Bernadettel együtt azon imádkoztak, hogy legalább napi egy palack bor leljen gazdára. Aztán a 2008-as szeptemberi centenáriumi ünnepség meghozta a várva-várt áttörést. A Kós Károly téren sokan megismerkedhettek velük és forgalamzott termékeikkel, és lassan kialakulhatott a vevőkörük is. Ma már vevőik az üzletben megtalálható 400-féle borból válogathatnak –, de rendelésre természetesen Fábián pillanatok alatt beszerez bármilyen áhitott palackot.

Mindenkinek testre szabott bort kínál, elég csak ránéznie vevőjére, 1-2 szóval elbeszélgetnie vele, és akárcsak a Csokoládé című filmben Vian, remek ráérzőképességgel találja el vendégének ízlését. Kinek a  tüzes és fanyart, kinek  a testes és markáns karakterűt, kinek a rubint színű, finom zamatút, kinek az aranyló intenzív illatút ajánlja.

Egy gyöngyszem a kínálatból: Wekerle nevű szekszárdi kékfrankos-merlot-cabernet savignon. Nem tartozik az olcsó borok közé, de emlékezetesen finom! Ünnepeltünk, megkóstoltuk, nem felejtjük!


Apropó, csokoládé, igen abból is a legjobb fajtát kínálja, választhatunk rózsaborsosat, fahéjasat, narancsosat, marcipánosat, gyömbéreset és egyéb ínyenc ízesítésűt. és természetesen a különleges lekvárokból sincs hiány!

Még egy remek dolog: ha valaki bort vásárol, kölcsönbe kaphatja a bringóhintót is! Nincs is jobb dolog, mint vasárnap délután bringóhintóval járni be Wekerlét!

A személyre szabott udvarias kiszolgálás, a kedvező árfekvés mind-mind amelett szól, hogy ne a közeli hipermarketekben, hanem a Wekerlei Bortárban vegyük meg mindennapi borunkat!


 

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://malnaesmogyoro.blog.hu/api/trackback/id/tr912070342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása