Horvátországi nyaralások

Wekerletelep a Facebookon

Málna és Mogyoró

gyerekekről - babákról, kicsikről, nagyokról; szülinapi partik, játékok, versek, rajzok, dekorációk, kézműveskedések, receptek

Friss topikok

Linkblog

Wekerlei történetek: A Wekerlei Gyermekház megnyitója

2010.10.28. 23:09 Málna és Mogyoró

Október 9-én, szombaton tartotta ünnepélyes megnyitóját régi-új helyén, a Petúr utcában a Wekerlei Gyermekház. A kívül-belül teljesen megújult épület immár nem csupán a gyerekeké, de a szervezők számos új programmal és tanfolyammal a serdülő korosztályt és a felnőtteket is megcélozták.

Az épület akadálymentesített, a helyiségek világosak, tágasak, többfajta funkciót hivatottak és képesek betölteni. A zárt udvaron kerékpártároló, a bejáratnál a jól ismert és közkedvelt akvárium köszönt bennünket. A legkisebbeknek hangulatos játszószobát rendeztek be.

Az ünnepségen az igazgatónő, Szabó Mária megnyitotta az intézménytörténeti kiállítást, majd kiosztották a „Milyennek képzeled a jövő gyerekházát?” rajzpályázat nyerteseinek a díjait is. A több korosztálynak meghirdetett pályázatra – óvodás kortól egészen 18 éves korig - számos remekmű érkezett. A pályaműveket szemlélve újra és újra elfog a bizonyosság: a gyermeki fantázia határtalan.

 

 

 

 

 

A megnyitón fellépett az Erkel Ferenc Általános Iskola kórusa és a Botafogó táncegyüttes is. 11 órakor a Budapest Bábszínház művészei szellemes interaktív előadását láthattuk, koradélután pedig Mestre VT okleveles capoeira-mester táncában gyönyörködhettünk. Barsay Laura és tanítványa flamencóbemutatót tartott, majd 17 órakor Dávid Viktória és Téglás Attila latin tánca következett.

Ha gyerekház, akkor játék: az egyik megyeri játéktár jóvoltából számos, nagyon szellemes játék állt gyermekek és felnőttek rendelkezésére. A kreatív elfoglaltságot kedvelők pedig akár egész nap fúrhattak-faraghattak, kézműveskedhettek: volt ott gyerekház-kifestő és –kivágó, lehetett kisállatokat készíteni kukoricaszárból, bogárkákat, tündéreket, egyéb mesefigurákat bogyókból és termésekből.

 

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://malnaesmogyoro.blog.hu/api/trackback/id/tr302406601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása