Horvátországi nyaralások

Wekerletelep a Facebookon

Málna és Mogyoró

gyerekekről - babákról, kicsikről, nagyokról; szülinapi partik, játékok, versek, rajzok, dekorációk, kézműveskedések, receptek

Friss topikok

Linkblog

Édes mézes Valentin napra

2010.02.24. 11:42 Málna és Mogyoró

Tudom, elmúlt már Valentin nap, de hát mostanában állandóan késésben vagyok. Aztán a szerelem és a szeretet témája örökké aktuális. Még Valentin után több mint egy héttel is.

A mézeskalácssütés kimaradt a gyerekkoromból. Anya egyetlen sütit volt hajlandó és képes készíteni, a lekváros linzert, és kész. Azt is ritkán. Úgy átlagosan évente. Egyszer megpróbálkozott a krémes elkészítésével is, nagy kudarc volt, a végén a félig elégetett tésztalapokat mártogattuk a pudingszerű krémbe. De hát ez is csak kaland volt...

Én viszont bevezettem a családi tradíciók sorába a karácsonyi mézeskészítést, úgy, ahogy kell, magvacskákkal, cukormázzal, mézeskalácsházikóval. De hol van az megírva, hogy mézeskalácsot csak karácsonykor lehet sütni?

Az idén mézeskaláccsal köszöntöttem a baráti párokat, és persze a sajátomat is! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na, jó, ha már itt tartottunk, cifráztam egyet-egyet a lányoknak is...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Újdonságként kevertem a tészába pár kanál kakaóport és egy kevéske főzött kávét is, ahogy a csehek csinálják, hogy még szebb legyen a színe. Azért még van mit tanulnom. Inkább hangulatkeltés, mint profizmus. Ez van.

És itt barátkoznak egymással:

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Szólj hozzá!

Címkék: valentin napra

A bejegyzés trackback címe:

https://malnaesmogyoro.blog.hu/api/trackback/id/tr981786332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása