Horvátországi nyaralások

Wekerletelep a Facebookon

Málna és Mogyoró

gyerekekről - babákról, kicsikről, nagyokról; szülinapi partik, játékok, versek, rajzok, dekorációk, kézműveskedések, receptek

Friss topikok

Linkblog

Wekerlei történetek: Eperfa teret avattunk!

2010.04.29. 22:34 Málna és Mogyoró

Mint nem túl tőzsgyökeres, de mintegy már 10 éve itteni, és kellőképpen lokálpatrióta érzületű lakos, blogomon mostantól wekerlei történeteket, meséket is jegyezni fogok.

Mert Wekerlén élni megtiszteltetés, Wekerlén élni jó!

Szóval, aprilis 24-én, a Föld hetének tiszteletére téravatás volt. Az eddig Kis térnek emlegetett, a Zalaegerszeg utca-Thököly utca kereszteződésénél található közterület új nevet, új funkciót és új ruhát kapott. Új, egyelőre még fantázianeve a sokkal fantáziadúsabb és szebben csengő „Eperfa tér” lett. Funkcióját tekintve az eddigi szelektívgyűjtő sziget most kerékpáros pihenő és általános csevegő pont lett - találkahelynek sem utolsó. Zöldtérkép segíti a tájékozódást, pihenőpadok kerültek a fáradt vándornak, kerékpártároló a környezetbarát és egészségtudatos közlekedőnek. Szorgos kezek fákat – köztük több eperfát - és számos új cserjét ültettek. A Deák Gimnázium tanulói a teret örökbe fogadó Vonás Utcai óvodások együttműködésével újrahasznosított műanyag palackokból színesre festett ülőkéket készítettek.

Az út túloldalán, a világ hasonló kervárosainak irányát jelző fa oszlop áll. A valaha szemétlerakó területre alig lehetett ráismerni az átadás napján, úgy kivirult! Az egész napos rendezvényen volt téravatás, kerékpáros túravezetés, fűszernövény-vásár, komposztálási bemutató, aszfaltrajzverseny, utcazene, klímabarát borkóstoló. 

Gyönyörködhettünk Öhlmann István hulladékfém-szobrász kezei közül kikacskaringózott villákból, kanalakból összeállított szélcsengőben, ásóból készült madár-mécsestartóban, és egyéb ötletes fémszobrokban. Kóstolhattunk különféle fűszernövényeket, festhettünk Wekerle-szimbólumos táskát, csereberélhettünk palántát. Egyszóval, igazi laza Wekerle-feeling volt szombat délután az Eperfa téren!

 


1 komment

Címkék: wekerle

A bejegyzés trackback címe:

https://malnaesmogyoro.blog.hu/api/trackback/id/tr811963120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

K.Okoschka 2010.05.02. 20:01:28

Jó volt ott lakni! Még az ősköcsög Magdi néni szomszédságában is. Van hangulata, van arculata.
süti beállítások módosítása