Horvátországi nyaralások

Wekerletelep a Facebookon

Málna és Mogyoró

gyerekekről - babákról, kicsikről, nagyokról; szülinapi partik, játékok, versek, rajzok, dekorációk, kézműveskedések, receptek

Friss topikok

Linkblog

Wekerlei történetek: Székelykapu-napok

2010.06.07. 00:51 Málna és Mogyoró

A viharos idő miatt az előzetesen meghirdetett májusi időpont helyett végül (és végre!) június 5-én, szombaton zajlott a második Wekerlei Székelykapu nap és természetesen a mára már hagyománnyá vált székelykapu-futás. Az ég ezúttal kegyes volt hozzánk, és gyönyörű napsütésre ébredtünk. A Hungária út Zrumeczky-kapu és református templom közötti szakaszán, illetve a Kós Károly Általános Iskola udvarán már sorakoztak a sátrak. A futók a regisztráció után közös bemelegítésben vehettek részt, majd 10 órakor rajthoz álltak, és kezdődhetett a megmérettetés. A leggyorsabbak alig 13 perc alatt tették meg a 4,2 km-nyi távot, de az utolsó versenyzők is célba értek fél órán belül. Jó volt látni, ahogy a szurkolók csapata ismerőst-ismeretlent egyaránt biztatott, a legfiatalabb versenyzőket igazi ovációval fogadta.

A sátrak közt megtalálhattuk a non-profit szervezeteket, illetve társaságokat (társaskör, Wekerlei Gyerekház, óvodák, iskolák kézműves képviseletei, klímabarát Wekerle program, szigetelési, komposztálási tanácsadás, körkötő klub, stb.) E fenti pultoknál a pontgyűjtő akció keretén belül lehetett a lelkes helyieknek számos könnyebb és néhány nehezebb kérdésre megválaszolva, illetve feladatot megoldva pecsétet szerezni. Persze a legtöbb résztvevő a gyerekek köréből került ki, de akadtak felnőtt versenyzők is. A pontgyűjtő játék nagyon szellemes volt, nem titkolt célja, hogy a résztvevők alaposabban megismerjék szűkebb környezetüket, és gondolkozzanak el felőle, hogyan lehetne még élhetőbbé, még klímabarátabbá tenni azt. A környezettudatos szemléletmód terjesztése, a hulladék szelektív gyűjtése, illetve újrahasznosítása,     a nyílászárók korszerű szigetelése, az energia- és vízpazarlás és a felesleges költekezés visszafogása valamennyiünk közös feladata.

 Azok is jól érezhették magukat, akik számára nem csak a szellemi táplálék a fontos; volt sült kolbász, gyrosz, kürtős kalács, fagylalt. A kicsiknek ringispil, arcfestés és állatsimogatás – a Csinos névre hallgató ló egész nap hősiesen cipelte a gyerkőcöket, délutánra nagyon elfáradt.

Idén először szerveztek süteménysütő versenyt – a győztesek stílusosan sodrófa-díjban részesültek. A kreálmányok nagyon ötletesek voltak, akadt olyan is, amelyiket centenáriumi szimbólum díszített. A zsűrizés után kóstolni is lehetett, és a gasztronómiai alkotásokat dícséri, hogy hamarosan elfogyott belőlük az utolsó morzsa is!

A nagyszínpadon pedig folyt a szórakoztatás ezerrel, kispesti óvodák, iskolák, tánccsoportok bemutatóit, térszínházat, mese- és bábelőadást, gólyalábasokat láthattunk, végül a Calvados együttes előadásával zártult a buli. Köszönjük valamennyi szervezőnek, és a résztvevő wekerleieknek ezt a szép napot!

 



1 komment

Címkék: székelykapu napok székelykapu futás

A bejegyzés trackback címe:

https://malnaesmogyoro.blog.hu/api/trackback/id/tr582061824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csitta01 2010.06.07. 07:04:44

"Bánom" már, mint a kutya, amelyik hetet kölykezett, hogy nem neveztem be a futásra: én lettem volna az, akire a leglassabbak után még legalább fél órát kellett volna várni. Lehettem volna az első "futóbohóc" a világon - azt hiszem.
Azt a mini dzsipet viszont tényleg szívesen vezettem volna - gyermekkori álmom -, de azt hiszem súlyproblémák miatt nem engedtek volna bele.
Nagyon szép/hangulatos napnak látszik, még így a képeken is!
süti beállítások módosítása