A grissini önmagában is finom rágcsálnivaló, de jó ötlet belemártogatni bazsalikomos paradicsomszószba, vagy fokhagymával és tejföllel kikevert juhtúróba. Vagy összedobhatjuk hozzá az alábbi caprese féleséget is, és már kész is egy könnyű, isteni vacsora.
Hozzávalók:
fél kg rétesliszt
fél élesztő
1 púpozott kávéskanál só
2,5 dl langyos víz
1 kiskanál olívaolaj
apróra vágott rozmaring
Elkészítettem a tésztát, majd miután a duplájára kelt, 15-20 centi hosszú, 1 centi körüli vastagságú rudakat gyúrtam belőlük. Sütőpapírra helyeztem őket, távolabbra egymástól, mert még alaposan megkeltek. 230-240 fokra előmelegített sütőben készültek el nagyjából 10 perc alatt.
Caprese
Hozzávalók:
2 zacskó mozzarella,
6 nagyobb paradicsom,
4 szárított paradicsom,
1 gerezd fokhagyma,
2-3 ek. olívaolaj,
1-2 ek balzsamecet,
friss bazsalikomlevél,
só, őrölt bors
A paradicsomokat és a mozzarellát egyforma, falatnyi darabkákra daraboltam. Salátás tálban összekevertem. Az olívaolajat elkevertem a balzsamecettel, ízlés szerint sóztam, borsoztam, majd belekeverem az apróra vágott fokhagymát. Ráöntöttem a paradicsomos, mozzarellás keverékre, és bőven megszórtam tépkedett bazsalikommal. Nagy sikere volt!