Horvátországi nyaralások

Wekerletelep a Facebookon

Málna és Mogyoró

gyerekekről - babákról, kicsikről, nagyokról; szülinapi partik, játékok, versek, rajzok, dekorációk, kézműveskedések, receptek

Friss topikok

Linkblog

Wekerlei történetek: Ádventi illatok, fények a Gyerekházban

2010.12.05. 22:54 Málna és Mogyoró

Azok, akik most szombaton (12.04) ellátogattak a Wekerlei Gyerekházba, igazi családias ádventi készülődésben vehettek részt. A belépő rögvest a mézeskalácskészítés közepében találhatta magát, ahol 300 Ft-ért egy gombócnyi mézes anyagból formázhatott 7-8 sütikét, díszíthette kedve szerint különféle magokkal, és azon nyomban ki is süthette. Szépséges harangok, karácsonyfák, rénszarvasok, sünikék és egyéb figurák születtek, és mivel a tészta igazi mézes-bábos receptből készült, az íze is kiváló volt! A helyiségeket betöltő mézeskalács-illat keveredett a forralt bor illatával, megadva a valódi ádventi alaphangulatot.

 

Eme meleg nedű jólesett a felnőtt vendégeknek, és nem csupán azért, mert már igazán beköszöntött a téli zimankó, hanem azért is, mert a fűszerezése kiváló volt!

 

A Gyerekház legnagyobb helyiségében ádventi koszorúkészítés folyt, profi virágkötő segítségével. Így az is bátran belefoghatott a barkácsolásba, aki otthon esetleg magától nem merészel ilyen komoly munkába kezdeni. A virágkötőktől hasznos apró trükköket lestünk el - még jómagam is, aki már hosszú évek óta csakis saját kezűleg készítem a koszorúkat. A hozzávalókat egyenként lehetett kiválasztani és megvenni, az alaptól kezdve a gyertyákon át a csodaszép szalagokig és egyéb apró termésekig, kiegészítőkig.

A hátsó teremben pedig a két nagy asztalnál kézműveskedés folyt. Gyerekek és felnőttek egyaránt kipróbálhatták az angyalkakészítést papírból és aranyhajból. A másik asztalnál filcből, gyapjúból és egyéb természetes anyagokból szintén díszeket, ádventi kalendárium részleteket, babaruhát lehetett varrni-barkácsolni-díszíteni. A legkisebbek pedig szívesen vetették be magukat a Gyerekház kuckójába, ahol számos izgalmas játék várta őket.

Köszönjük mindenkinek az odaadó munkáját, hogy ez az est létrejöhetett! A  Gyerekház részéről Marinak és Enikőnek, no meg a többi dolgozónak is, Dettinek és Fábinak a koszorúkért és a finom borért, Juditnak a illatos mézeskalácsokért, Gabinak és Vikinek pedig a kézműves foglalkozásokért.

K


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://malnaesmogyoro.blog.hu/api/trackback/id/tr512495677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása